5. marec 2007

Otroci in vetrnice

Pred nedavnim je bilo izdano gradbeno dovoljenje za vetrno elektrarno Volovja reber. Z gradnjo bo uničeno izjemno pomembno in dragoceno naravno območje.
Izraba alternativnih virov energije je vsekakor pomembna in uspehi kot bo izgradnja elektrarne na morske valove ob Portugalski obali, so opogumljajoča.
(Pa četudi se bomo morali ob naraščajoči porabi energije po mojem mnenju sprijazniti z gradnjo novih jedrskih elektrarn kot edinega dovolj učinkovitega in sprejemljivega vira energije.)
Ampak še tako obetavna operacija je vredna bore malo, če morate zanjo pacienta najprej obglaviti.
Država torej z gradnjo "zelene" elektrarne uničuje naravo - gre za pomanjkanje občutka za protislovja ali le politično pretkan finančno donosen načrt?
In še lekcija?
Cena ni pomembna, samo da bodo lahko naši politični otroci na koncu sedeli na vrhu hriba in se igrali s svojimi vetrnicami.
Peticijo proti izgradnji vetrnih elektrarn na Volovji rebri lahko podpišete tukaj.

2 komentarja:

xedos pravi ...

Kakšna je pa tvoja alternativa? Sveče ne, ker onesnažujejo okolje, atomska energija ne, ker je nevarna, vetrnice mlatijo po tičih, iz termoelektrarn se kadi...Predlagaš, da zapremo štacuno...boš takoj zatajil(a)svoje principe, ko boš en teden brez elektrike...

Cene pravi ...

Če še enkrat preberete besedilo, vam bo jasno, kakšna je moja alternativa. In če ne bo šlo, lahko pojasnim še enkrat :)