26. maj 2007

Tri rešitve za diabetike


Kalifornijsko podjetje Oculus Innovative Sciences je razvilo izdelek Microcyn, ki naj bi pobil bakterije, viruse in spore gliv, hkrati pa je nenevaren za živali (tudi za ljudi) in rastline. Gre za superoksigenirano vodo, ki predstavlja za omenjene organizme osmotski šok in povzroči sprostitev citoplazme.

Microcyn(R) ni nov produkt, saj nekaj podobnega uporabljajo za dekontaminacijo delov jedrskih reaktorjev. Oculus je samo razvil tehnologijo, ki omogoča daljšo življenjsko dobo in s tem odpira nove možnosti za uporabo. Microcyn daje ugodne rezultate predvsem pri nekrotičnih razjedah bolnikov z diabetesom, saj se le-te hitreje celijo. Več informacij dobite TUKAJ in TUKAJ, informacijo pa so objavili tudi na strani 24ur.com.

Tega produkta zaenkrat še ni mogoče dobiti v Sloveniji; zelo uspešna metoda, ki pa je na voljo pri nas in je marsikaterega diabetika že rešila amputacije uda, je uporaba ličink določenih vrst muh, ki se prehranjujejo izključno z odmrlim tkivom in pospešujejo celjenje kroničnih ulceracij. Uporaba ličink je zelo uspešna tudi pri infekciji ulceracije z MRSA.In ko sem že pri uporabi živali pri zdravljenju ulceracij naj omenim tudi metodo, ki se uporablja pri zdravljenju avtoimunskih bolezni, kot so Chronova bolezen in ulcerativni kolitis. Podjetje Ovamed GmbH omogoča zdravljenje omenjenih bolezni s s prašičjo glisto Trichuris suis. Na svoji spletni strani izčrpno predstavljajo vse kar se tiče zdravljenja Chronove in podobnih bolezni. Stran vsekakor vredna ogleda!

Ni komentarjev: