2. marec 2007

Zadete miške in Veterinarji okrogle mize

Pred časom je po spletu krožil mail s povezavo na poučno stran Univerze v Utahu. Če ste si vedno želeli vedeti kako delujejo psihoaktivne substance, pa si niste upali vprašati, je vsekakor vredna ogleda :)
Glede na simpatičnost strani je upati, da ne bo postala tarča napada kakšnega preveč zavzetega aktivista za zaščito živali.
In ko smo že ravno pri tem, pred nedavnim je bil sprejet Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali (ZZZiv-B). Zdi se, da med drugimi tudi študenti biologije ne bodo več smeli izvajati poskusov na živalih. Vsekakor ne zagovarjam pobijanja živali, ampak dokler vam v restavraciji v eni porciji žabjih krakov postrežejo več žab, kot jih je treba žrtvovati za cel letnik študentov biologije, se mi zdi vsakršna uporaba genocidnega izrazoslovja zgolj populistično sprenevedanje.
Seveda pa študentom še vedno preostaneta botanika in mikrobiologija, mar ne? In pa (po besedah direktorice Vurs-a, Vide Čadonič Špelič) ogled poskusov na posnetkih.
Če je res, da zgledi vlečejo, nas bodo potemtakem čez nekaj let operirali kirurgi, ki so se izobraževali s pomočjo Bolnišnice upanja in če boste po tej izkušnji še dovolj pri močeh, vas bo na sodišču zastopal odvetnik, izšolan s pomočjo petih sezon Raztresene Ally.

1 komentar:

ZokyS pravi ...

Všeč so mi primerjave... res spravijo človeka v smeh, ko si na tak način v živo predstavlja folk čez nekaj let.

Pohvalim blog... čeprav je šele v zametkih. Znanost skozi nekoliko bolj pohujšljiv in zabaven pogled.